Teiul- liniște naturală pentru toată lumea

flori de teiAcest copac este capabil să trăiască mai mult de un secol și înălțimea sa poate ajunge până la 30 de metri.
Teiul începe să înflorească în luna mai și rămâne înflorit până la începutul lunii iunie, un interval destul de mare de timp, ceea ce este foarte bine, pentru că ne putem bucura de frumusețea și parfumul florilor sale de culoarea mierii. Florile de tei se culeg imediat după ce s-au deschis, apoi trebuie să fie colectate și uscate într-un loc răcoros. Această floare conține vitamina C, taninuri, uleiuri esențiale, glicozide, zahăr, ceară, flavonoizi. Frunza de tei este un rezervor mare de calciu.

Această plantă este utilizată în mod tradițional împotriva răcelilor și infecțiilor, dar cel mai popular este efectul său calmant. Teiul are puterea de a reduce ușor tensiunea arterială, relaxează corpul și vă ajută să adormiți cu ușurință. Teiul este prezent în mod curent în produsele cosmetice; diverse uleiuri sunt făcute din tei, geluri de duș, odorizante și multe altele. De asemenea teiul este utilizat pentru eliminarea mai ușoară a fluidelor din organism.

Este foarte util pentru răni și arsuri, o sută de flori de tei trebuie să fie acoperite cu apă caldă, apoi se lasă lichidul în repaus timp de 3 ore, după care poate fi aplicat pe locul afectat. Acesta va calma inflamația și va duce la vindecarea rapidă a plăgii. O cantitate mică de ceai de tei poate fi folosit împotriva diareei.
Este unul dintre cei mai utili copaci de acest fel. Teiul poate fi găsit peste tot și este la îndemână pentru oricine. Atunci, de ce să nu folosim tei în mod regulat? Stresul pe care le-am acumulat după o zi de lucru va fi rapid înlăturat cu un ceai de tei.

Sursa: www.bestherbalhealth.com

Traducere si adaptare: Carmen Oprea