Legea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Legea privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale a fost promulgată ieri de preşedintele Klaus Iohannis. Documentul a fost trimis spre reexaminare parlamentului de şeful statului pentru clarificări în legătură cu împrumuturile pe care le pot face formaţiunile politice.

În urmă cu o lună Klaus Iohannis a trimis actul normativ parlamentului şi cerea clarificarea relaţiei dintre formaţiunile politice şi finanţatorii privaţi, iar legislativul a făcut modificările cerute de şeful statului. Astfel, după reexaminare legea stipulează că partidele politice se pot împrumuta cu bani de la persoane fizice sau juridice, dar tranzacţia trebuie legalizată la notar, iar termenul de restituire nu poate fi mai mare de trei ani. De asemenea, atât împrumuturile cât şi restituirea lor se pot face numai prin virament bancar, iar dacă termenul de trei ani este depăşit acestea sunt considerate donaţii. Reexaminarea a fost aprobată de Plenul Senatului, iar Camera Deputaţilor a avut un rol decizional.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 mai