Ceremonie aniversară la Academia Tehnică Militară

Academia Tehnică Militară sărbătoreşte luni, 18 mai, 66 de ani de învăţământ universitar tehnic militar desfăşurat neîntrerupt.

Cu acest prilej, la sediul instituţiei va avea loc, de la ora 13.00, o ceremonie în cadrul căreia drapelul de luptă al Academiei Tehnice Militare (ATM) va fi decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Terestre şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene şi vor fi înmânate distincţii, diplome şi decoraţii personalului ATM.

Academia Tehnică Militară a fost înfiinţată în baza Decretului nr. 371 din 1949, având misiunea să formeze ofiţeri ingineri cu o pregătire corespunzătoare specificului tehnic al diferitelor arme, necesari pentru încadrarea comandamentelor, unităţilor, formaţiunilor şi instituţiilor militare de specialitate.

La data de 17 mai 1990, prin Hotărârea Guvernului nr. 550, Academia Tehnică Militară a redevenit instituţie de învăţământ superior de sine stătătoare, după o perioadă de 31 de ani în care a funcţionat distinct, ca entitate universitară politehnică, în cadrul Academiei Militare.

În prezent, Academia Tehnică Militară este o instituţie militară de învăţământ tehnic superior subordonată Ministerului Apărării Naţionale, evaluată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi de Asociaţia Universităţilor Europene, îndeplineşte misiuni de învăţământ şi de cercetare ştiinţifică şi pregăteşte specialişti militari şi civili, din ţară şi din străinătate, pentru sistemul de apărare, ordine publică şi securitate, precum şi pentru industria de profil.