Acţiune de donare de sânge în localitatea Corbu

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta si Primaria Corbu organizeaza sambata 23.05.2015 intre orele 8.30-13.30 o actiune de donare de sange.

Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Corbu si localitatile invecinate care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani,cu greutatea peste 50 kg,care nu au suferit de hepatita,TBC,sifilis ,ulcer,epilepsie, diabet zaharat, boli de inima .

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima sau neurologice.

Cu doua zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

– 7 tichete de masa pentru produse alimentare.

– o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, o zi scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor.

– decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

Va asteptam sambata 23.05.2015 la sediul Caminului Cultural, din localitatea Corbu cu un act de identitate valabil, intre orele 8.30-13.30.

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie de mai multi donatori!

Cheama-ti si prietenii!

Multumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!