Prezenţă românească la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv

Festival_Film_Studentesc_Tel_Aviv_2015Ediția a XVII-a a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc se va desfăşura în perioada 31 mai – 6 iunie 2015, la Cinemateca din Tel Aviv.

În cadrul competiției internaționale, România este reprezentată de scurt-metrajul „Idle” (24 min., România, 2013), regia Raia Al Souliman. Proiecția filmului este programată pentru miercuri, 3 iunie 2015, la ora 12:00, la Cinemateca din Tel Aviv, și va fi urmată de o sesiune de Q&A cu Raia Al Souliman, regizor, și Sarra Torachidis, asistent de regie.

Prezența Rayei Al Souliman și a Sarrei Torachidis la Festival este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.

De asemenenea, duminică, 31 mai, între orele 17:00 – 20:30, filmul „Amintiri din Epoca de Aur” (România, 2009) va beneficia de o proiecție specială la Cinemateca din Tel Aviv.

La ediția din acest an a festivalului vor fi proiectate 100 de filme din 30 de țări, inclusiv din România, având în prim plan filmul de scurt-metraj. Filmele studențești vor fi incluse în 3 competiții: competiția israeliană, competiția internațională și scurt-metraj independent (filme care nu au fost realizate în timpul studiilor). Membrii în juriu vor fi, printre alții, George Goldenstern, directorul general al Cinéfondation – Festivalul Internațional de Film de la Cannes, și de Ronit Elkabetz, actriță și realizatoare de film din Israel.

Festivalul se va deschide pe data de 31 mai cu proiectul ”Prolog: cadru plan pentru realizarea filmelor de scurt-metraj”, inițiat în 2014 de Festival în colaborare cu Keren Makor și YES. În cadrul proiectului au fost realizate și finanțate 3 scurt-metraje israeliene: „Spin” de Michael Alalu, „Câini de vânătoare” de Omer Tovi și „Cald” de Yotam Gendelman.

Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv, înfiinţat în 1986, a câştigat în timp o reputaţie impresionantă, fiind clasificat de CILECT (Organizaţia Internaţională a Şcolilor de Film) drept unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de gen din lume. Festivalul este organizat şi condus de studenţi ai Universităţii din Tel Aviv – Departamentul de Film şi Televiziune.

Bilete: Cinemateca din Tel Aviv – tel. 03-60.60.800, int. 0 sau www.cinema.co.il

Detalii suplimentare:

www.icr.ro/taufilmfest2015_ro

www.taufilmfest.com

www.cinema.co.il