Poliţia cipriotă a arestat un membru Hezbollah, bănuit a fi implicat în pregătirea unui atac contra intereselor israeliene

Israelul urmăreşte îndeaproape anchetarea unui membru al organizaţiei Hezbollah, arestat la Larnaca, în Cipru, în posesia unei enorme cantităţi de material explozibil.
Corespondenţă de la Ierusalim – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Poliţia cipriotă bănuieşte că tânărul arestat este implicat în pregătirea unui atac contra intereselor israeliene, pe teritoriul Uniunii Europene, după ce a descoperit două tone de nitrat de amoniu în subsolul clădirii, potrivit relatărilor din presa cipriotă. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, de origine libaneză, cu paşaport canadian, a fost arestat după ce autorităţile au descoperit materialul ascuns în subsol. Surse de securitate israeliene estimează că locuinţa în care suspectul a fost capturat era folosită de Hezbollah pentru pregătirea unei serii de atacuri teroriste în Europa, împotriva unor ţinte evreieşti, israeliene şi occidentale. Potrivit aceloraşi factori de securitate, ancheta din Cipru reprezintă o dovadă suplimentară a implicării iraniene în terorismul internaţional şi este vorba de un mecanism care utilizează o infrastructură teroristă în Europa. Hezbollah este finanţată de Teheran, iar agenţii sunt instruiţi de experţi iranieni. Cei care execută atacurile sutn membri ai miliţiilor şiite libaneze Hezbollah. Ciprul este o destinaţie turistică populară pentru israelieni şi pe insulă se află o ambasadă a Statului Israel, după cum au menţionat trei ziare cipriote.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 mai