Gabriel Oprea a declarat că „dacă actuala coaliţie ar încerca să dărâme ceva din statul român”, UNPR-ul se va retrage de la guvernare

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat astăzi că partidul pe care îl conduce, UNPR, va ieşi de la guvernare, dacă PSD va modifica pe ascuns în parlament Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. La emisiunea „După 20 de ani”, difuzată la ProTV, Gabriel Oprea a declarat că UNPR susţine consolidarea justiţiei şi a statului român şi nu poate fi de acord cu nici o încercare de distrugere a acestor doi piloni ai democraţiei.
Gabriel Oprea: „Dacă cumva actuala coaliţie ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de partener şi i-am spus-o, inclusiv lui Victor Ponta şi vorbesc foarte serios. Nu sunt de acord cu astfel de modificări. Oricum, orice lege, orice cod, inclusiv acest Cod Penal normal că trebuie discutat, să existe o dezbatere publică cu toţi actorii. În schimb, dacă cineva, un grup vrea să-şi aranjeze anumite interese, nu sunt de acord cu acest lucru nici eu, nici partidul din care fac parte, UNPR-ul. Nu votăm aşa ceva”.
Declaraţiile liderului UNPR, Gabriel Oprea, vicepremier pe probleme de securitate naţională în Guvernul României, vin în contextul în care deputaţii din comisia juridică vor discuta, săptămâna viitoare, 22 de modificări la Codul Penal şi la cel de procedură penală. Printre acestea este şi schimbarea modului în care se face arestarea preventivă, astfel încât această măsură să poată fi dispusă în baza unor dovezi temeinice, nu doar a unor suspiciuni rezonabile, cum prevede actuala lege – ne-a transmis redactorul Alina Bordeiaşu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 iunie)