Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, a fost profanat

Episcopia Devei şi a Hunedoarei a luat măsuri suplimentare de protejare a mormântului părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, care a fost profanat noaptea trecută. Autorul faptei este un bărbat de 45 de ani, anchetat, în prezent, de Poliţie.

Reporter: Ilie Pintea – Un bărbat de 45 de ani din Maramureş a fost reţinut în această dimineaţă la Haţeg după ce noaptea trecută a profanat mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop. El a săpat o groapă adâncă de o jumătate de metru pe toată lungimea mormântului şi a fost surprins în flagrant de călugăriţele mănăstirii care au şi sesizat poliţia.

Subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara: În momentul în care poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, acesta a încercat să scape ascuzându-se în pădurea din zona mănăstirii, însă în urma căutărilor, în cursul acestei dimineţi bărbatul a fost depistat de către poliţişti şi condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri.
Reporter: La ieşirea de la audieri, bărbatul a declarat că ar fi săpat groapa în mormântul Părintelui Arsenie Boca pentru a demonstra că trupul acestuia nu a putrezit şi că astfel se îndeplineşte una dintre condiţiile necesare pentru ca acesta să poată fi canonizat. Biserica a calificat acest incident drept unul regretabil, iar purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, preotul Gabriel Mircescu a declarat că la Mănăstirea Prislop există elemente de siguranţă în jurul mormântului Părintelui Arsenie Boca.

Gabriel Mircescu: Mormântul Părintelui Arsenie Boca este protejat deja cu un baldachin care urmează a fi închis de jur împrejur şi care se va închide în fiecare seară după ce se va încheia pelerinajul de fiecare zi, de la mormântul părintelui.

Reporter: Părintele Arsenie Boca este considerat Sfântul Necanonizat al Ardealului, iar la mormântul acestuia, de la Mănăstirea Prislop vin zilnic mii de pelerini.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 iunie