Inovații în domeniul Siguranței, dezvoltate de către Enel România

Scara mixta_Enel RomaniaBucurești, 17 iunie – Pentru al șaptelea an consecutiv, Enel România organizează “Săptămâna Siguranței”, în perioada 15-19 iunie. Anul acesta, în prim plan se află inovațiile din domeniul siguranței, în special o inovație realizată la nivel local, un nou tip de scară. Scara are multiple avantaje, printre acestea numărându-se utilizarea mai facilă, contribuind astfel la creșterea nivelului de confort și a unei siguranțe sporite.

“Săptămâna Siguranței” este organizată în toate țările în care Grupul Enel desfășoară operațiuni, cu scopul de a tinge ținta companiei, de „Zero Accidente” la locul de muncă. În decursul “Săptămânii Siguranței”, Enel derulează o serie de activități ce implică toți membrii companiei – atât electricieni cât și personal care își desfășoară activitatea în birouri, pentru a obține angajamentul lor pentru siguranța la locul de muncă. În România, sunt organizate diverse campanii de comunicare, în toate zonele în care Enel derulează operațiuni: Muntenia, Dobrogea și Banat.

Un număr de 21 de activități, ateliere de lucru, conferințe și exerciții de evacuare, toate dedicate siguranței, sunt programate la nivel local, cu scopul de a spori nivelul de conștientizare cu privire la importanța utilizării echipamentelor de protecție și conformarea cu procedurile de siguranță, atât în rândul angajaților Grupului Enel cât și cel al contractorilor. În acest sens, Enel România dorește ca toți contractorii să se alinieze la standardele de siguranță ale Grupului, ținând cont și de eforturile suplimentare depuse pentru a garanta condiții de lucru sigure nu doar pentru proprii angajați, ci și pentru cei ai contractorilor.

Mai mult, în centrul atenției se află și comportamentul sigur și sănătos din afara orelor de program. Anul acesta, angajații vor învăța despre echilibrul emoțional și concentrare, prin intermediul unor exerciții de yoga, care le vor fi utile la locul de muncă, vor beneficia de diferite consultații medicale, la birou și vor descoperi impactul alimentației asupra vieții de zi cu zi.

Iar dacă vorbim de impactul asupra vieții de zi cu zi al electricienilor, o scară nouă, ce poate fi utilizată mai ușor, va fi introdusă, în curând, ca echipament standard, scara fiind dezvoltată la nivel local. Noul model de scară a fost echipat cu un dispozitiv portabil de fixare pe stâlp, ce acționează și ca dispozitiv de protecție a vieții și reduce în mod semnificativ durata necesară fixării scării de stâlp. Sporirea, în termeni de confort, a condus la feedback excelent din partea colegilor din cadrul Enel, confirmând faptul că dispozitivul este o inovație care poate contribui la atingerea țintei stabilite de către companie, de “Zero Accidente”.

Din 2005, când Enel a intrat pe piața din România, compania a dedicat o atenție specială siguranței angajaților, cu scopul de a atinge ținta Grupului, de “Zero Accidente”. Enel a investit în echipamente de protecție moderne și cursuri de pregătire, pentru împărtășirea celor mai bune practici și a expertizei la nivel mondial cu privire la siguranță. În plus, Enel depune eforturi constante pentru a îmbunătăți în continuare procedurile de siguranță în companiile de distribuție din Banat, Dobrogea și Muntenia.

* * *

Enel este o companie multinațională din domeniul energetic și un jucător de top, integrat pe piața de energie electrică și gaz la nivel mondial, concentrându-se în special pe Europa și America Latină. Grupul este activ în peste 30 de țări, pe patru continente, generează electricitate în centralele cu o capacitate instalată de 96 GW și distribuie energie electrică și gaz prin intermediul unei rețele cu o lungime totală de 1,9 milioane km.

Activ pe piața din România din 2005, Enel este cel mai mare investitor privat în energie, derulând activități de distribuție și vânzare a electricității, fiind prezent și în sectorul regenerabilelor. Compania are peste 3.100 de angajați și își oferă serviciile unui număr de 2,7 milioane de clienți în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv  București), Banat și Dobrogea, reprezentând aproximativ o treime a pieței locale de distribuție. Enel continuă să dezvolte un program semnificativ de investiții, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite, a moderniza rețeaua și a implementa la nivel local standardele de mediu ale Grupului Enel.