Ţugulea: un nou erou pe harta Benzilor Desenate!

Superman, Batman, Spiderman: toţi au în comun nu doar eroismul, ci şi faptul că figurile lor au devenit celebre datorită unor artişti talentaţi. De ce nu am avea şi eroi autohtoni printre ei? Editura Casa Radio lansează sâmbătă, 20 iunie, la Lente & şotron (Pache Protopopescu nr. 20), de la orele 18.30, în cadrul evenimentului Bucureşti ComicsFest 2015, un nou erou: Ţugulea. Apărută în Colecţia „Radio-Prichindel” (seria BD+CD), povestea lui Ţugulea a fost pusă în bandă desenată de către artistul Alexandru Ciubotariu.

Ţugulea pare înrudit cu Harap Alb. Fiul cel mic al unui moş şi al unei babe, Ţugulea, deşi e isteţ şi curajos, are o mare problemă: la naştere, Zmeoaica pământului i-a furat vinele de la picioare. Drept care numai călare se simte în largul lui. Visul ciudat pe care îl are într-o noapte – cu o zână frumoasă şi bună care îi dă un chimiraş fermecat – îi schimbă radical viaţa şi declanşează un şir lung de peripeţii. Nota bene: fata de împărat cucerită cu greu nu lipseşte din poveste.

Vă invităm să ne fiţi alături la o discuţie despre bandă desenată şi, mai precis, despre modul în care romanul grafic Ţugulea s-a născut sub ochii şi din mâinile creatorului său, Alexandru Ciubotariu. Artistul va oferi autografe personalizate pe fiecare exemplar: veţi putea astfel vedea modul în care un personaj se transformă din idee şi proiecţie mentală în realitate, pe hârtie, cu creion şi carioca.

Petre Ispirescu, Ţugulea, este un roman grafic de Alexandru Ciubotariu după o dramatizare de Grigore Băjenaru. Scenariul radiofonic integrat în BD este o prelucrare după basmul lui Petre Ispirescu, Ţugulea, fiul unchiaşului şi al mătuşei, din volumul Legende sau basmele românilor (1872). Albumul conţine un CD cu înregistrarea Radio România din 1964. Din distribuţie fac parte: Alexandru Matei, George Oancea, Jeni Moruzan, Ştefan Mihăilescu-Brăilă, Horia Căciulescu.