Armonii corale la Musica Barcensis

Sâmbătă, 4 iulie, de la ora 18:00, Biserica fortificată din Hărman (Str. Pieţii 1) va găzdui concertul susţinut de Corul Honigberg al comunităţii evanghelice din localitate şi Vlad Năstase, organistul Bisericii Evanghelice C.A. din Bucureşti. Dialogul dintre cor, condus de dirijoarea Diana Bâldea Dumitraşcu, şi orgă va aduce în faţa publicului lucrări de W. Byrd, J.S. Bach, G. Muffat, J.L. Hedwig, D. Buxtehude H.P. Türk, G. Gastoldi şi J. Hairston.

Duminică, 5 iulie, de la ora 19:00, corul de copii Campanella din Sfântu Gheorghe va concerta în ambianţa vechii Biserici Evanghelice Sf. Bartolomeu din Braşov (Str. Lungă 251). Cei aproape 40 de elevi ai claselor V-X de la Liceul de Arte „Plugor Sándor” vor interpreta un program alcătuit din piese cu un registru foarte variat, de la cele clasice, trecând prin gospel, până la prelucrări de folclor muzical, sub conducerea dirijorului Lőfi Gellért. Seara muzicală va fi completată cu muzică de orgă în interpretarea organistului Paul Cristian.

Intrarea la ambele concerte este liberă, participanţii având posibilitatea de a face o donaţie în sprijinul festivalului la final.