Gărâna Jazz Festival, cel mai important eveniment open-air de jazz din centrul și estul Europei, va avea loc în perioada 9-12 iulie 2015

G2015Gărâna Jazz Festival, cel mai important eveniment open-air de jazz din centrul și estul Europei, va avea loc în perioada 9-12 iulie 2015 și este organizat, ca în fiecare an, de Fundația Culturală Jazz Banat din Timișoara. Festivalul are loc în Poiana Lupului, în localitatea Gărâna din Munții Semenic, Caraș-Severin.

Garana - foto de Andrei BecheruLa Gărâna, canicula înseamnă vreme bună

21 de formații, 90 de muzicieni pe 3 scene la Gărâna 2015

Fanii Gărâna Jazz Festival urcă joi pe munte pentru că se topesc după jazz. Canicula de peste tot nu înseamnă altceva decât vreme bună la Gărâna.

Corturile au început să apară odată cu aterizarea primilor artiști. Cele trei scene vor fi pline de nume grele, nume noi, nume în formare.

Gărâna Jazz Festival rămâne o experiență de concert unică în Europe. Sus în munți cu lupi și mistreți și vreme impredictibilă, unde ospitalitatea și iubirea pentru muzică nu au limite – spune Charles Lloyd.

De joi până duminică, muzica va fi prezentă pe scenele din Biserica Veche, Hanul La Răscruce și pe scena principală din Poiana Lupului.

Chiar și cu trei câștigători de Grammy în program, fiecare ascultător are propriul „cap de afiș”:

Nighthawks – Câștigători de trei ori ai German Jazz Award, Nighthawks și-au dezvoltat propriul limbaj muzical, revigorând genul electro-jazz cu accente de jazz fusion, pop și dub.

Tigran HamasyanTigran Hamasyan – Unicitatea sa își are rădăcinile în dexteritatea ieșită din comun cu care mânuiește clapele pianului, în felul energic în care combină genurile muzicale: jazz, muzica clasică, muzica tradiționala armeană, rock, până la heavy-metal.

Adam Baldych & Pawel Kaczmarczyk – Doi dintre cei mai talentați și apreciați muzicieni polonezi de jazz din noua generație se întâlnesc pe aceeași scenă anul acesta la Gărâna Jazz Fest!

Vlatko Stefanovski Trio – Macedoneanul Vlatko Stefanovski a devenit celebru pentru tehnica sa originală de a cânta la chitară. A colaborat cu muzicieni ca Bojan Z, Goran Bregović, Theodosii Spassov, Manu Katché și Tony Levin.

Caius Giura, 2015

www.garana-jazz.ro

https://www.facebook.com/events/839215726158500/

www.facebook.com/GaranJazzFest

www.twitter.com/GaranaJazzFest

www.instagram.com/garanajazzfestival/

 

Biletele

Abonament complet – 300 ron

Bilet pentru o zi – 80 ron

Bilet pentru 3 zile – 230 ron

Bilet pentru fiecare din celelalte scene – 20 ron

 

Program

Line-up Gărâna 2015

 

Scena principală – ora 19.00

Joi, 9 iulie

Enzo Favata Quartet

Nighthawks

Tigran Hamasyan Trio

Gonzalo Rubalcaba-Volcán Projekt

 

Vineri, 10 iulie

Arifa

Adam Bałdych & Paweł Kaczmarczyk

Ralph Towner & Wolfgang Muthspiel

Vlatko Stefanovski Trio

 

Sâmbătă, 11 iulie

Renaud Garcia-Fons

Sebastian Spanache Trio

Biréli Lagrène Gypsy Project

Stanley Clarke Quartet

 

Duminică, 12 iulie

Stefano Battaglia Trio

Snarky Puppy

Stucky / Doran / Studer / Tacuma – Hendrix Project

 

Scena Biserica Veche – Văliug – ora 11.00

Vineri, 10 iulie – Cári Tibor Project

Sambata, 11 iulie – Nicolas Simion & Zoltán Lantos – Magic Drops

Duminica, 12 iulie – Sebastian Spanache & Teodor Pop

 

Scena La Răscruce – Gărâna – ora 14.00

Vineri, 10 iulie – DUMItRIO

Sambata, 11 iulie – Twisted Blue

Sambata, 11 iulie – Marius Iacovania & Ștefan Neagu

Duminica, 12 iulie – Romanian Jam Session

 

Susținătorii Gărâna Jazz Fest 2015

PARTENERI:

Ministerul Culturii, Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Județean Timiș, Institutul Cultural Român, Institutul Polonez, Institutul Francez din Timișoara, Centrul Cultural German din Timișoara, Pro Helvetia, Primăria Reșita, Forumul Cultural Austriac, Institutul Italian De Cultură Vitto Grasso.

SPONSORI:

Silva, Kathrein, Rubyn Meyer-Doru & Trandafir, Bioclinica, Societatea de administrare a Castelului Bran, Jagermeister, Nissan, Autoeuropa, CM Metal Trading, BRD Group Societe Generale, Egeria, Simbol Print, Gasthof-Tirol, Lupo Touring, Eta2U, Pro Air Clean.

PARTENERI MEDIA:

TVR Timișoara, Radio România, Evenimentul Zilei, Hotnews, Dilema Veche, Bicicleta Galbenă, Observator Cultural, Zile și Nopți, Radio Impuls, Radio Transilvania, Radio Fi, Pressalert , Muzica De Vest, Radio Banatlink, Co