Inspectorii ANPC au amendat RATB cu 150 de mii de lei

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au amendat astăzi Regia Autonomă de Transport Bucureşti cu 150 de mii de lei, după ce au găsit vehicule aflate în condiţii necorespunzătoare de siguranţă şi igienă. Neregulile – de la mizerie până la cauciucuri uzate – au fost constatate în urma unor controale făcute în 6 depouri de autobuze şi tramvaie. Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a cerut conducerii RATB precizări cu privire la aspectele constatate de ANPC şi va propune sancţiuni.
Cornel Pieptea: Am solicitat să la dispoziţie nota de constatare a ANPC-ului astfel încât să vedem care sunt toate neregulile pe care ei le-au constatat. Ulterior, solicităm un plan de măsuri şi în măsura în care vom constata că sunt persoane vinovate care aveau atribuţiile şi care aveau la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru a-şi realiza sarcinile de serviciu şi nu au făcut-o, cu siguranţă vom discuta şi de sancţiuni.
Realizator: Amintim că unele dintre aceste nereguli constatate de ANPC au fost semnalate şi de sindicaliştii RATB, care au organizat astăzi un miting de protest de două ore în faţa Regiei. Ei au spus că din cauza lipsei banilor nu pot fi cumpărate piese de schimb pentru reparaţii şi că din cele o mie de autobuze ale regiei doar 670 mai funcţionează.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 17 iulie