Dezinsecţia trimite la urgenţă zeci de angajate la o fabrică de confecţii din oraşul Măcin

O banală dezinsecţie împotriva muştelor făcută la o fabrică de confecţii din oraşul Măcin, din judeţul Tulcea, a trimis, astăzi, la secţia de Urgenţe a spitalului orşenesc, mai mult de 50 de persoane. Este pentru a doua oară în trei zile când dezinsecţia trimite la urgenţă zeci de persoane.

Reporter: Irinel Călin – Un număr de 42 de salariate ale unei fabrici de confecţii din Măcin, care acuzau stări de moleşeală, cefalee, greaţă şi chiar vomă după trei ore de muncă au fost transportate sâmbăta trecută la secţia de primire urgenţă a spitalului orăşănesc unde au primit îngrijiri medicale. Cauza intoxicării s-a dovedit a fi o dezinsecţie împotriva muştelor făcută cu o zi înainte de o firmă specializată. Episodul de sâmbătă s-a repetat, din păcate, şi astăzi ceea ce a pus pe jar autorităţile judeţene.

Marin Bădiţă, prefect de Tulcea: Astăzi s-a întâmplat că în aceeaşi secţie starea să se repete a unor persoane. Am ajuns la 54 de persoane asistate din care deja, până în prezent, 11 au şi plecat acasă şi mai sunt 43 la UPU. Ele nu sunt nici una în pericol, dar îmi pare foarte rău că acolo a fost şi o unitate specializată care a făcut analize acolo, la faţa locului, şi cu toate astea nu există ceva care se manifestă în aerul respirat. Substanţa se activează cu apă.

Reporter: Autoritatea de Sănătate Publică a luat astăzi decizia de închidere a secţiei de confecţii din Măcin, iar inspectorii de muncă anchetează dacă măsurile de sănătate şi securitate în muncă au fost respectate şi dacă au fost oferite materiale de protecţie a angajatelor din fabrică.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iulie