Concursul National Geographic Traveler Photo Contest 2015 și-a desemnat câștigătorii

National Geographic Traveler Photo Contest 2015

Celebrul concurs National Geographic Traveler Photo Contest 2015 și-a desemnat câștigătorii. Nu mai puțin de 17 mii de fotografii, surprinse de turiști din toate colțurile lumii, au participat în cadrul celei de-a 27-a ediții a concursului. Imaginile au fost evaluate în două runde, fiind luate în considerare, în egală măsură, atât creativitatea cât și calitatea fotografiei. Câștigătorul marelui premiu, Anuar Patjane Floriuk, care a învins cu o imagine dinamică a unor balene, spune că fotografia a fost făcută din întâmplare. „M-am apropiat de capul balenei, pentru a face fotografii. Brusc aceasta s-a întors și a început să înoate spre restul echipei de scafandri. Atunci am prins un moment bun și am făcut această poză”, a declarat el pentru National Geographic.
Marele Premiu – Anuar Patjane Floriuk: „Șoapte de balene”. Fotografia a fost realizată în apropiere de insulele Revillagigedo (Mexic). Premiul II – Faisal Azim: „Muncitorii la pietriș”, poză surprinsă în orașul Chittagong, din Bangladesh. Premiul III – Ahmed Al Toqi: „Ardah cu cămile”. Ardah cu cămile este un soi de întrecere cu două cămile, călărite de bărbați experimentați. Cămila mai rapidă este cea care pierde, iar farmecul concursului este ca ambele cămile să alerge în același ritm. Acest concurs este pentru a demonstra puterea și agilitatea cămilelor. Mențiune – Eduard Gutescu: „România, tărâm de poveste”, fotografie realizată în satul Peștera. Mențiune – Bartłomiej Jurecki: „Muntenii”, poză realizată într-o localitate din Polonia. Mențiune – Stefano Zardini: „Saună în cer”, o saună la 2800 de metri altitudine, în munții Dolomiți, Alpii italieni. Mențiune – Stefane Berube: Rinocerii Albi, poză realizată într-o rezervație din Uganda. Mențiune – Alain Schroeder: „Kushti, lupte indiene”, o formă tradițională de lupte în India, desfășurate în ringuri pline cu argilă.
Mențiune – Sarah Wouters: „Prinzând o rață”. Doi copii, încercând să prindă o rață, provincia Nong Khai, Thailanda. Mențiune – Beth McCarley: „O noapte la Deadvlei”, o zonă din deșertul Namibiei total lipsită de precipitații. Acești copaci ar avea vârsta de 900 de ani, dar nu s-au descompus din cauza mediului uscat.

(www.independent.md – 4 august)