Ambasadorul României la Budapesta, Victor Micula, a solicitat o audienţă la Ministerul ungar de Externe

Ambasadorul României la Budapesta, Victor Micula, a solicitat, astăzi, o audienţă la Ministerul ungar de Externe, au afirmat, pentru Radio România Actualităţi, surse oficiale. Potrivit acestora, întrevederea are legătură cu declaraţiile critice la adresa ţării noastre formulate de ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Zakonyi Botond, şi cu convocarea, ieri, la Ministerul român de Externe, a însărcinatului cu afaceri al ambasadei ungare.

Recent, într-un interviu pentru România Liberă, Zakonyi Botond acuza Bucureştiul că nu este interesat să finalizeze infrastructura de transport dintre cele două ţări şi îi îndemna pe maghiarii din România să devină o minoritate autonomă. În replică, Ministerul român de Externe a atras atenţia că declaraţiile referitoare la un eventual statut de autonomie, bazat pe criterii etnice, echivalează cu o intervenţie în afacerile interne ale ţării noastre.

În plus, potrivit Ministerului de Externe, afirmaţiile ambasadorului ungar demonstrează că Budapesta nu este încă pregătită să respecte cadrul şi bazele politico-juridice ale relaţiei bilaterale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 august