Există bani pentru plata despăgubirilor în dosarele înregistrate la Astra, dă asigurări preşedintele ASF

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, dă asigurări populaţiei şi service-urilor auto că există bani pentru plata despăgubirilor în dosarele înregistrate la Societatea Astra. El a explicat din ce motiv există, totuşi, unele întârzieri de plată.

Mişu Negriţoiu: Noi deja am început să preluăm dosarele de la Astra, monitorizăm cererile şi situaţiile de la service-uri, de la asiguraţi, cât şi de la Astra. Am început să angajăm evaluatori şi ne organizăm reţeaua în toată ţara. Nu vom putea însă să facem plata efectivă până când nu se declară falimentul societăţii şi până când nu începem… Dar administrăm dosarele, le culegem, le aprobăm şi când avem posibilitatea să le plătim, le şi plătim.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a atenţionat persoanele implicate în accidente auto şi care ar fi trebuit să se adreseze Societăţii ASTRA pentru constatarea daunelor să nu se lase înşelate de intermediari de asigurări falşi şi să anunţe Poliţia în cazul în care li se solicită bani pentru constatări. Păgubiţii trebuie să se adreseze acum doar Fondului de Garantare a Asiguraţilor, deoarece nici o altă constatare de daune nu este valabilă. De asemenea, constatările sunt gratuite, Fondul de Garantare a Asiguraţilor acoperind în totalitate costurile acestora.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 septembrie