Ministrul Mircea Duşa, la ceremonia de repatriere a vânătorilor de munte

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, va lua parte joi, 10 septembrie, începând cu ora 16.00, la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada”, ce se va desfăşura în Piaţa Centrală din municipiul Curtea de Argeş.

După ceremonie, în onoarea vânătorilor de munte, pianistul Adrian Leonard Mociulschi şi naistul Nicolae Voiculeţ vor susţine un concert la Centrul de Cultură şi Arte “George Topârceanu” din Curtea de Argeş, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Pe timpul desfăşurării misiunii din Afganistan, în perioada februarie-septembrie 2015,militarii români au avut ca principale sarcini asigurarea protecţiei bazei militare de la Kandahar şi consilierea militarilor din forţele de securitate afgane, contribuind astfel la realizarea unui climat de securitate necesar stabilităţii politice şi sociale în zonă.

Până în prezent, militarii Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” au participat la patru misiuni externe, în teatrele de operaţii din Irak (UNAMI – septembrie 2005–martie 2006) şi Afganistan (ISAF  III – iunie 2007–ianuarie 2008, ISAF IV – iulie 2012–februarie 2013, RESOLUTE SUPPORT – februarie-septembrie 2015). 

Concertul susţinut în faţa militarilor români este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, iar cei doi muzicieni vor interpreta lucrări de George Enescu, Johann Sebastian Bach şi Ludwig van Beethoven