Guvernul Belgiei doreşte să plătească o campanie publicitară prin care să-i descurajeze pe irakieni să vină în această ţară

Guvernul Belgiei doreşte să plătească o campanie publicitară pe reţelele de socializare prin care să-i descurajeze pe irakieni să vină în această ţară. Pe de altă parte, Bruxellesul, care a acceptat cotele de refugiaţi şi se declară solidar cu statele UE afectate de afluxul de imigranţi, anunţă că pune la dispoziţie încă 500 de locuri în centrele de primire. Corespondentul nostru, Cerasela Rădulescu, are detalii:
Reporter: Declaraţia a fost făcută de ministrul pentru azil şi migraţie, Theo Francken, membru al Partidului N-VA, Naţionalist Flamand. El susţine că aproape 50% din cei care aplică pentru statutul de refugiat în Belgia sunt bărbaţi irakieni din Bagdad, cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, şi nu familii de sirieni. Theo Francken spune că erau foarte puţine şanse de a obţine statutul de refugiat în Belgia şi de aceea doreşte să lanseze o campanie de informare prin reţelele de socializare, prin care să le transmită că nu vor primi acest statut. Campania ar urma să fie plătită de guvernul belgian, spune Theo Francken, la un post de televiziune flamand. Declaraţia este făcută în contextul în care Belgia a acceptat cotele de refugiaţi propuse de Comisia Europeană, ea primind estimativ 5.000 din cei 120.000 repartizaţi recent de executivul comunitar. La ultimul Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne, ministrul belgian pentru azil şi migraţie declara că ţara sa este solidară cu statele afectate de afluxul imigraţiei din sud.