Ministerul de Finanţe va finaliza, până la sfârşitul lunii viitoare, normele metodologice de aplicare a noului Cod Fiscal

Ministerul de Finanţe va finaliza, până la sfârşitul lunii viitoare, normele metodologice de aplicare a noului Cod Fiscal, care să vină în sprijinul contribuabililor în ceea ce priveşte aplicarea, de anul viitor, a noilor cote de TVA. Reprezentanţii instituţiei au precizat, la o conferinţă de specialitate, desfăşurată, astăzi, în Capitală, că, ulterior, aceste norme vor fi discutate cu oamenii de afaceri şi supuse dezbaterii publice. Directorul general adjunct în cadrul ministerului, Mariana Vizoli, a prezentat câteva dintre modificările aduse în materie de TVA.
Mariana Vizoli: Se va reduce cota de TVA de la 9 la 5% pentru cinematografe, muzee şi cel mai important este, de fapt, reducerea de la 24 la 5% a cotei pentru evenimente sportive. În prezent, la Ministerul de Finanţe pregătim normele de aplicare pentru Codul Fiscal rescris, cu toate că modificarea de cod pare, aşa, la prima vedere o măsură uşor de implementat, o să vedeţi că prin normele de aplicare noi vă vom da foarte multe exemple.
Realizator: Potrivit redactorului RRA Iulian Olescu, normele metodologice vor clarifica, totodată, problemele legate de noile cote TVA, valabile de la 1 ianuarie 2016.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 octombrie