Corul de copii Radio în finala concursului „Let the peoples sing”, în direct audio și video la Radio România Muzical si Radio România Cultural

Duminică, 11 octombrie, de la ora 20.00, pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural poate fi ascultată finala concursului Let the peoples sing, printre concurenții aflându-se și Corul de copii Radio, dirijat de Voicu Popescu. Pe site-urile www.romania-muzical.ro și www.radioromaniacultural.ro, competiția poate fi urmărită și în format audio-video.

Let the peoples sing este unul dintre cele mai importante concursuri internaționale destinate ansamblurilor corale de amatori și se derulează sub egida Uniunii Europene de Radio. Concursul are o istorie de 54 ani, iar din 1993 este organizat odată la doi ani. În studioul 1 al Radiodifuziunii Bavareze din Munchen vor evolua în 11 octombrie coruri din România, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Marea Britanie, Bulgaria, Germania, Suedia, Letonia și Austria, în cele trei categorii ale concursului.

Corul de Copii Radio, condus de Voicu Popescu, poate fi ascultat chiar în deschiderea transmisiunii directe, în program fiind incluse lucrările Salve Regina de Javier Busto și Ofranda copiilor lumii de Sabin Păutza, moment îmbogăţit cu o regie de mişcare, concepută chiar de membrii ansamblului.

În 2015, Corul de Copii Radio împlineşte 70 de ani de existenţă, moment deja marcat prin participarea în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia, prin concertul aniversar “70 DE PRIMĂVERI” susţinut pe 25 aprilie 2015, la Sala Radio şi prin participarea la Festivalul “George Enescu” 2015. În prezent, Corul de Copii Radio este condus de dirijorul Voicu Popescu. Începând din anul 2014, la pregătirea Corului de Copii Radio lucrează şi pianista Magdalena Faur, care acompaniază repetiţiile şi concertele ansamblului. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, au adus tinerilor artişti preţioase distincţii şi premii şi au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană, a titlului de AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE.