Reprezentanţii Ministerului Educaţiei vor avea o rundă finală de negocieri cu sindicatele din învăţământ

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au programată astăzi o rundă finală de negocieri cu sindicatele din învăţământ, pe tema salariilor profesorilor, a anunţat ministrul de resort, Sorin Câmpeanu. El a precizat că cel mai probabil de la 1 decembrie va exista o creştere a salariilor profesorilor. Astăzi se va negocia din nou procentul acestei creşteri. Sorin Câmpeanu, într-un interviu la PRO TV:
Sorin Câmpeanu: Sindicatele au cerut creşteri salariale de 15%. Guvernul, la ultima întâlnire, a propus creşteri salariale de 10%. După cum ştim, în sănătate am avut deja creşteri de 25% de la 1 octombrie. Sunt îndreptăţit să cred că după calculele pe care le vom finaliza zilele acestea, va fi posibilă o creştere salarială care să pună semnul egal între creşterile din sănătate şi cele din educaţie.
Realizator: Profesorii au mai beneficiat anul acesta de două majorări salariale, câte 5 procente în lunile martie şi septembrie. Planul autorităţilor din domeniu este ca în patru ani, salariile din învăţământ să crească gradual, pentru a face sistemul educaţional atractiv pentru tinerii absolvenţi, a mai precizat ministrul Sorin Câmpeanu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 octombrie