Preşedintele Klaus Iohannis a plecat la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat, astăzi, la Bruxelles, pentru a participa, mâine şi poimâine, la reuniunea Consiliului European. Principala temă de discuţie va fi migraţia, iar ţara noastră se plasează, în această chestiune, pe poziţii de solidaritate cu ceilalţi membri ai Uniunii Europene, afirma şeful statului la plecare. Are detalii redactorul nostru, Oana Bâlă.
Realizator: România are o abordare bazată pe solidaritate şi responsabilitate în ceea ce priveşte problema migraţiei – a declarat preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat că ţara noastră va fi în continuare alături de celealte state membre ale Uniunii Europene şi va contribui la găsirea unei soluţii. Şeful statului a susţinut că implicarea militară a Rusiei în Siria nu ajută la rezolvarea crizei, ci complică situaţia.
Klaus Iohannis: Singura cale de ieşire din această criză este calea negocierii. Toate părţile implicate trebuie să fie aduse la masa negicierilor şi atunci se vor găsi soluţii. Acesta este punctul de vedere oficial al României şi acest punct de vedere îl facem cunoscut peste tot. România este printre puţinele ţări care mai are personal la Ambasada din Damasc. Nu suntem unul dintre marii actori, însă, prin faptul că suntem acolo, putem fi facilitatori în discuţii care pot duce spre pace în zonă.
Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că România îşi îndeplineşte cu succes misiunea de apărare a frontierelor externe ale Uniunii Europene, chiar dacă nu face parte din Spaţiul Schengen.