Statul Major General al Rusiei: Drona doborâtă deasupra Turciei nu aparţine Federaţiei Ruse

„Toate dronele noastre se află în zonele de îndeplinire a misiunilor sau la baza aeriană” – a declarat general-colonelul Andrei Kartapolov, comandantul Departamentului operativ principal.
Toate dronele care acţionează în Siria se află fie în misiune, fie în baza aeriană, iar drona doborâtă deasupra Turciei nu are nicio legătură cu Federaţia Rusă – a declarat generalul.
Forţele militare aeriene ale Turciei au doborât o dronă neidentificată în spaţiul aerian naţional. După cum a explicat Kartapolov la un briefing cu atașați militari și jurnaliști, internetul oferă informații că partenerii turci ar fi doborât o dronă rusească pe teritoriul Turciei. „Eu declar absolut responsabil că toate dronele noastre se află fie în zonele unde îşi îndeplinesc misiunile, fie în baza aeriană” – a precizat Kartapolov. El a spus că a transmis deliberat această informaţie la conferinţa de presă. „A cui este această dronă doborâtă rămâne să ghiciţi singuri sau să vă daţi seama” – a propus comandantul rus.
În dimineaţa de vineri, 16 octombrie, Statul Major al Turciei a anunţat că forţele militare ale Ankarei au doborât un aparat fără pilot, neidentificat, care a violat spaţiul aerian al ţării. Ministerul rus al apărării a comunicat că toate avioanele ruseşti care operează în Siria s-au întors în baza aeriană, iar dronele funcţionează conform planului.

(http://tass.ru/politika – 15 octombrie)