Concert de caritate – Recital Monaliza Ecaterina Zegheru la ICR Istanbul

Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul găzduiește sâmbătă, 17 octombrie 2015, ora 18:00 un concert de caritate organizat la sediul Institutului din str. Sıraselviler, nr.21, Taksim în sprijinul Monalizei Ecaterina Zegheru, profesoară de canto diagnosticată cu Rabdomiosarcom alveolar, o formă rară de cancer.

Recitalul inedit va fi susținut de Monaliza Ecaterina Zegheru, 26 de ani, din Mioveni, care se găsește la tratament la o clinica de specialitate din Istanbul. Evenimentul cu caracter special va beneficia de acces gratuit pentru publicul din Istanbul, iar donațiile pot fi făcute în conturile bancare deschise pe numele beneficiarului.

Titular cont: Monaliza Ecaterina Zegheru

Banca: BANCA COMERCIALA ROMANA

EURO – RO05RNCB0022095573790003

LEI – RO75RNCB0022095573790004

Codul SWIFT: RNCB RO BU

Monaliza Ecaterina Zegheru este profesor de canto la Centrul Cultural din Mioveni, din februarie 2014, o tânără  dedicată muzicii, care a descoperit că se confruntă cu Rabdomiosarcom alveolar la începutul acestui an, în urma unei răceli, după ce a efectuat în România o operație de polip nazal, acesta dovedindu-se a fi de fapt o tumoare canceroasă. Timp de 3 luni de zile a luptat cu această boală în cea mai mare discreție. Când starea fizică nu i-a mai permis să își continue munca, prietenii, colegii au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta. Pacienta a făcut deja o operaţie, însă boala a recidivat foarte agresiv. Medicii spun că Monaliza Ecaterina Zegheru ar avea o şansă dacă ar urma un tratament la clinica Liv Hospital din Istanbul care costă în jur de 20.000 de euro. Până în prezent a efectuat ședințe de chimioterapie urmând ca după strângerea acestei sume să beneficieze de un tratament cu radioterapie. – informeaza ICR Istanbul.