PNL vrea să urgenteze adoptarea Legii privind votul prin corespondenţă

Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a declarat astăzi, la Reşiţa, că liberalii vor vota în Senat Legea privind votul prin corespondenţă în forma propusă de Autoritatea Electorală Permanentă. El spune că, în acest fel, PNL vrea să urgenteze adoptarea legii care va permite folosirea acestui tip de vot la alegerile parlamentare de anul viitor.

Vasile Blaga: Autoritatea Electorală Permanentă a propus în Senat un proiect. El este în proporţie de 95%, am spus-o, proiectul depus de PNL, dar nu mai contează din partea cui vine, bine că toate forţele politice au ajuns la concluzia că el trebuie votat şi mai mult, cei din PNL nu vom depune amendamente în Senat, tocmai ca să ajungă mult mai repede legea în Cameră şi acolo, dacă mai sunt discuţii, să poată fi, astfel încât până la sfârşitul lunii ea să şi fie publicată în Monitorul Oficial.

Realizator: Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a mai afirmat că liberalii vor susţine în Camera Deputaţilor înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate dacă puterea va ţine cont de amendamentele pe care aceştia le vor formula.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 octombrie