Motorina pentru agricultori va fi subvenţionată în continuare

Motorina pentru agricultori va fi subvenţionată în continuare, a decis astăzi guvernul. 13.500 de persoane juridice vor beneficia de aceste subvenţii, iar la rectificarea bugetară vor fi alocate sume suplimentare. Ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Daniel Constantin: Valoarea cumulată a ajutoarelor pe care le acordăm este de 254 de milioane de lei, după ce am plătit deja aferent trimestrului IV din 2014 162 de milioane de lei şi în urma acelor discuţii pe care le-am avut cu ministrul de finanţe şi cu primul-ministru, la rectificarea de vineri vom beneficia de o sumă suplimentară de 106 milioane de lei, care vor merge pentru cei care vor depune cerere pentru subvenţia la motorină, aferentă trimestrului III din anul 2015.

Realizator: Guvernul va mai acorda despăgubiri fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei, cel mai târziu la mijlocul lunii decembrie. Executivul va aproba pentru acest lucru 640 milioane de lei la rectificarea bugetară de vineri sau săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern. Petruţa Obrejan transmite că este necesar şi acordul Comsiei Europene pentru ca fermierii să primească despăgubiri, iar notificarea către aceasta va fi făcută chiar astăzi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 octombrie