Acţiune de donare de sânge

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta si Primaria Negru Voda organizeaza sambata 24.10.2015 intre orele 08.30- 12.30 o actiune de donare de sange.

Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Negru Voda si localitatile invecinate care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani,cu greutatea peste 50 kg,care nu au suferit de hepatita,TBC,sifilis ,ulcer,epilepsie, diabet zaharat, boli de inima .

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima sau neurologice.

Cu doua zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

-7 tichete de masa pentru produse alimentare.

– o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, o zi scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor.

– decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

Va asteptam sambata 24.10.2015 intre orele 08.30- 12.30 la Clubul Pensionarilor din localitatea Negru Voda cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-12.30.