Spectacolul „Mein Kampf” a deschis Festivalul naţional de teatru

Spectacolul „Mein Kampf”, în regia lui Alexandru Dabija a deschis aseară la Teatru Naţional din capitală Festivalul naţional de teatru. Până duminica viitoare pe diferite scene din Bucureşti vor avea loc peste 80 de reprezentaţii, expoziţii, lansări de carte şi de albume, dar şi întâlniri cu actorii sau regizorii. Directoarea artistică a festivalului, Marina Constantinescu, spune că bucureştenii vor avea ocazia să vadă piese se succes, jucate în timpul anului în ţară.

Marina Constantinescu: Eu am selecţionat din tot ce s-a făcut, stagiunea aceasta în România, şi le-am adus la Bucureşti. Sunt spaţii diferite, sunt expoziţii, conferinţe, lansări de carte, Pasajul FNT. Selecţia numai eu am făcut-o. Invitaţia mea este să mergeţi la toate spectacolele, să mai prindeţi vilete să vedeţi şi producţii ale marilor regizori de aici, dar şi de afară. Sunt şi spectacole străine, de top, doar să vă interesaţi pe www.fnt.ro şi să vă alegeţi spectacole în funcţie de preferinţe şi gustul dumneavoastră.

Realizator: Potrivit reporterului nostru, Alex Buzică, Radio România Cultural participă la Festival cu alternativa radiofonică a unor spectacole aflate în selecţia oficială, la secţiunea On Air. Acestea vor putea fi ascultate în toată ţara pe frecvenţele Radio România Cultural sau online pe site-ul radioromaniacultural.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 octombrie