Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Glasgow

Fără echipa României între primele 8 din lume, finala fetelor la mondiale a fost câștigată de Statele Unite, secondată pe podium de China și Marea Britanie.

Prima finală a Campionatelor Mondiale de la Glasgow a adus pe podiumul de concurs cele mai bune 8 echipe ale calificărilor, cu o favorită certă în puternica echipă americană. Concursul nu a fost unul lipsit de surprize, fiind plin de evoluții spectaculoase apreciate de un public efervescent, mai ales la evoluțiile echipei gazdă a mondialelor – Marea Britanie. Lupta deja clasică pentru podium între China, Rusia și Statele Unite a beneficiat de un final foarte bun al britanicelor la sărituri, evoluție care a schimbat ierarhia mondială, aducând bronzul gazdelor, în detrimentul Rusiei. Americancele au condus în permanență concursul, având prin Simone Biles cele mai bune note într-o echipă omogenă și sigură pe fiecare execuție. Americancele au acumulat un total de 181.338 puncte, secondate de China cu 176.164 și Marea Britanie cu 172.380, clasamentul în continuare fiind completat de Rusia, Japonia, Canada, Italia și Olanda.

Miercuri intră în concurs cele mai bune 8 echipe masculine, în timp ce joi vom avea emoții din nou la mondiale alături de Larisa Iordache și Laura Jurcă în finala de la individual compus.

Fetele din echipa României s-au antrenat marți într-un ritm bun, cu o atenție sporită la cele două sportive din concursul individual compus Laura Jurcă și Larisa Iordache. Dacă pentru prima finala mondială este o premieră, pentru Larisa evoluția de joi va fi o adevărată provocare, miza fiind o posibilă medalie care ar șterge puțin din eșecul de la echipe.