Proiectul de lege prin care tăierile ilegale de păduri va ajunge în plenul Senatului

Proiectul de lege prin care tăierile ilegale de păduri sunt considerate vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale va ajunge, săptămâna viitoare, la vot final în Plenul Senatului, în calitate de for decizional. PNL face apel la toate grupurile parlamentare să susţină această iniţiativă legislativă care a primit raport favorabil din partea Comisiei Juridice. Deputatul liberal Lucia Varga afirmă că adoptarea acestui proiect va ajuta la eliminarea corupţiei şi a jafului din pădurile din România.
Lucia Varga: Practic, prin aprobarea acestui act normativ, facem un pas pentru a elimina corupţia şi jaful din pădurile din România, corupţie şi jaf care continuă, deşi Ministerul Mediului, pe de o parte, susţine că nu mai avem tăieri ilegale la amploarea anilor trecuţi, totuşi, există suspiciunea ca 8,8 milioane metri cubi anual să fie recoltaţi ilegal.
Realizator: Potrivit redactorului Angela Matei, deputatul PNL solicită, de asemenea, sprijinul majorităţii parlamentare din Camera Deputaţilor, pentru adoptarea în regim de urgenţă a proiectului privind perdelele forestiere, astfel încât fondurile necesare realizării acestora să poată fi cuprinse în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 octombrie