Radio România împlineşte 87 de ani

Radio România împlineşte mâine 87 de ani – startul manifestărilor aniversare a fost dat încă de aseară, printr-un concert al Orchestrei Naţionale Radio. Solista Cristina Anghelescu a interpretat Concertul în Re Major pentru vioară şi orchestră de  Ludwig van Beethoven, sub bagheta dirijorului Adrian Morar:
-: Sunt impresionată de orchestră. Solista mi s-a părut atât de talentată, atât de modestă, aproape umilă în faţa talentului extraordinar pe care îl avea.
-: O interpretare de excepţie. Orchestra Radio întotdeauna la înălţime, dirijorul la fel, repertoriul pentru seara aceasta foarte bine ales, ce să mai, o seară magnifică. Radioul înseamnă companionul meu de zi cu zi, la volan, la serviciu. La mulţi ani radioului!
Realizator: Sunt câteva opinii din public, după concertul de aseară. În ajunul zilei Radioului public, în Campania Radio România Actualităţi dedicată muzeelor, corespondentul nostru Adrian Lungu se opreşte în localitatea sălăjeană Brusturi. Aici este găzduit un inedit muzeu al radioului înfiinţat de un ofiţer al armatei române, pasionat de transmisiuni radio. Florian Ungur a înfiinţat muzeul care cuprinde o colecţie impresionantă de radiouri vechi şi tehnologie utilizată în transmisiuni radio în România şi în Europa.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 octombrie)