Ministrul sănătăţii a dat asigurări că va supraveghea în continuare situaţia răniţilor în incendiul de la clubul „Colectiv”

Ultimul bilanţ al medicilor arată că 133 de răniţi în incendiul de la clubul „Colectiv” sunt încă internaţi în diferite spitale din capitală. Dintre aceştia peste 80 sunt în stare critică şi gravă. Un pacient a fost externat astăzi. Conform medicilor, pacienţii aflaţi în secţiile de terapie intensivă de la diferite spitale au o evoluţie considerată imprevizibilă. Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dat asigurări astăzi că va supraveghea în continuare, până la numirea noului ministru al sănătăţii, felul în care sunt îngrijiţi pacienţii.

Nicolae Bănicioiu: Dincolo de contextul politic, vreau să spun tuturor că mobilizarea va continua şi va rămâne la fel ca şi până acum. Suntem în permanent contact să aibă toate materialele şi toate echipamentele necesare, toată medicaţia necesară. Deci, va fi acelaşi flux rapid de comunicare şi de aprovizionare. Conlucrarea echipelor româneşti cu echipele venite din afară este foarte bună şi sper să ducă la salvarea cât mai multor oameni.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 noiembrie