Bilanţul incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti

Bilanţul incendiului de la clubul Colectiv din Bucureşti a urcat la 41 de morţi, după ce nouă dintre răniţii aflaţi în stare gravă au decedat ieri. Şapte au murit în ţară, iar doi în străinătate. 18 răniţi se află internaţi în spitale din mai multe ţări europene: şase în Olanda, opt în Belgia, doi în Israel şi doi în Austria.

Peste 100 de alţi pacienţi rămân în continuare internaţinaţi în spitalele din Bucureşti, dintre aceştia aproape jumătate într-o stare critică sau gravă. Doctorul Cristian Niţescu a precizat că în cazul celor trei decese de la Spitalul de Arşi era vorba de pacienţi cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului şi cu arsuri asociate de căi respiratorii foarte grave.

Cristian Niţescu: Au fost nişte pacienţi care, în ulimele 24 de ore, s-au degradat foarte mult şi cu toate eforturile noastre asociate pe terapie intensivă şi chirurgie şa.m.d. nu i-am mai putut resuscita la un moment dat.

Primele două avioane militare au dus, ieri dimineaţă, pacienţi în Belgia şi Olanda, iar alte două avioane SMURD au transportat doi răniţi la o clinică specializată în arsuri din Austria. Astăzi se va pleca către Norvegia şi Finlanda, ţări care vor prelua câte doi pacienţi şi tot astăzi este aşteptată o echipă de medici din Franţa, ţară către care s-ar putea decide un alt transfer de răniţi. Germania, Marea Britanie şi Ungaria sunt alte destinaţii posibile pentru victimele tragediei din clubul Colectiv, însă decizia de transfer aparţine medicilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 noiembrie