Telefonul Vârstnicului – răspundem cu suflet vârstnicilor din România

0800 460 001 – Dincolo de Alo, o voce caldă şi înţelegătoare oferă un răspuns şi o vorba bună persoanelor în vârstă

Fundaţia Principesa Margareta a României anunţă lansarea liniei Telefonul Vârstnicului – prima linie telefonică gratuită de ajutor şi consiliere dedicată vârstnicilor din România, proiect desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România şi finanţat prin programulMobile for Good cu suma de 68 500 Euro.

Conform unui studiu realizat recent de GFK pentru Fundaţia Principesa Margareta a României, aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România sunt astăzi afectaţi de singurătate . Acelaşi studiu arată că situaţia financiară precară, problemele de sănătate, dependenţă de ceilalţi, sentimentul de inutilitate şi de singurătate, precum şi lipsa interlocutorilor, sunt cele 5 probleme principale cu care se confruntă vârstnicii din România.

Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită şi confidenţială, care răspunde nevoilor tuturor vârstnicilor din România, fie că vorbim de informare, consiliere sau sprijin practic şi emoţional.

La numărul de telefon gratuit 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi şi sunt îndrumate de operatorii specializaţi în asistenţă socială ai Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Această linie telefonică este disponibilă de luni până vineri, între orele 08.00 şi 20.00. Linia poate fi accesată şi de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situaţie dificilă a unui bătrân. În zilele de weekend, voluntarii special pregătiţi ai Fundaţiei vor apela vârstnicii afectaţi de singurătate.

Mai multe detalii găsiți în comunicatul de presă atașat acestui mail. Vă stăm la dispoziție pentru întrebări la numărul de telefon și adresa de mai jos.