MUZICA FRANCOFONĂ OMAGIATĂ LA AL DOILEA CONCERT FRENCHMANIA

În această toamnă, Institutul Francez din Bucureşti este partenerul a numeroase festivaluri şi concerte, de la jazz la operele repertoriului clasic. În noiembrie şi decembrie, întreaga diversitate muzicală va fi sărbătorită alături de RFI şi TV5MONDE cu ocazia aniversării a 25 de ani de prezenţ ă în România.

Cel mai aşteptat dintre aceste evenimente muzicale este concertul FRENCHMANIA care va avea loc miercuri 18 noiembrie la ora 20:00, la sala Elvire Popesco . Iniţiat de domnul Christophe Gigaudaut, director al Institutului Francez din România, alături de compozitorul și cântărețul Keo, FRENCHMANIA este a doua întâlnire dintr-o serie de seri muzicale ce adună artiști români cunoscuți, care interpretează în direct melodii ale noii scene francofone.

Mai puţin cunoscuţi francofoni şi convinşi francofili, Dorian Popa, Cornel Ilie (VUNK) et Bodo (Proconsul) vor fi invitaţii concertului din 18 noiembrie 2015.

Prezentate de Teo Trandafir şi animate de către Keo , aceste întâlniri muzicale vor fi transmise pe reţelele sociale pentru a atinge un public cât mai larg și pentru a insera în peisajul muzical autohton elemente ale culturii francofone.