Ascultă, citeşte şi vorbeşte cu Radio România Cultural la Gaudeamus

Radio România Cultural este pe aceeaşi frecvenţă cu cea a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus! Emisiuni, dezbateri, reportaje, vox-pop-uri, evenimente speciale vor aduce din nou atmosfera acestei sărbători a cărţii în casele ascultătorilor din toată ţara.

Vineri, 21 noiembrie, Radio România Cultural vă invită la două evenimente:

La ora 14:30, la Ceainăria Gaudeamus, Corina Negrea invită ascultătorii şi vizitatorii târgului la o ediţie specială a emisiunii lunare: „Cafeneaua de ştiinţă”. Tema ediţiei va fi una adecvată momentului: „Cărţile care te fac cercetător”.

Invitaţi sunt liceenii înscrişi la Centrul de Excelenţă pentru Iniţierea în Cercetarea Ştiinţifică, instituţie creată pe lângă Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Ingineria Electrică ICPE-CA.

De la ora ora 15:00 şi până la ora de închidere a târgului (20:00), la Standul Radio România Cultural puteţi asculta „Documentare, în picioare!”. Cele mai bune documentare realizate de Radio România Cultural în anul 2015 se vor auzi, la căşti, pe talbete, la Standul Radio România Cultural. Eveniment susţinut de Docuart.

Sâmbătă 21 noiembrie, la ora 10:30, la Bursa de contacte, va avea loc Finala Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”- ediţia a XII-a. Prezentator şi realizator: Mirela Nicolae. Organizatori: Echipa Gaudeamus şi Radio România Cultural.

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, numit astfel în memoria scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului Internaţional Gaudeamus. Iniţiat şi organizat din anul 2002 de Radio România, în colaborare cu studiourile teritoriale, cu scopul de a stimula şi încuraja interesul tinerilor pentru lectură, concursul se adresează elevilor din clasele terminale de liceu şi reuneşte anual câţiva dintre cei mai bine pregătiţi şi mai talentaţi tineri din întreaga ţară. Finala naţională a concursului are loc în fiecare lună noiembrie, cu prilejul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură şi aduce faţă în faţă, în competiţia Lecturii, câştigătorii etapelor zonale desfăşurate pe parcursul anului.

Din studioul special amenajat se vor transmite emisiunile: Vorba de cultură (18, 19, 20 noiembrie de la ora 12:00 – moderatori Ema Stere şi Attila Vizauer), Ştiinta în cuvinte potrivite (18, 19, 20 noiembrie de la ora 13:12 – moderatori Corina Negrea şi Dan Manolache), Timpul prezent (18, 19, 20 noiembrie de la ora 18:30 – moderatori Adela Greceanu şi Matei Martin), Revista Literară Radio (duminică, 22 noiembrie ora 12:00-moderator Anca Mateescu şi Matei Martin).