„Şcoala de Radio: Minorităţile în direct”, 20-23.11.2015 – Bucureşti

Afiș - Școala de Radio - Minoritățile în directComunitatea Ruşilor Lipoveni din România în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice, desfășoară în perioada 20-23 noiembrie a.c. în București, proiectul ȘCOALA DE RADIO: MINORITĂȚILE ÎN DIRECT„.

Proiectul vizează organizarea de ateliere de lucru privind formarea de echipe de tineri jurnaliști inițiați în tehnica realizării de emisiuni radio, de la conceperea ideii, structurarea informație, documentare de teren, aranjarea în text și corectura, prelucrarea tehnică și difuzarea pe frecvențele radio. 125 de tineri minoritari din România vor fi instruiți în arta și tehnica conceperii, realizării și publicării programei de radio a minorităților.

Tinerii participanți la proiect aparțin ei înșiși diferitelor organizații ale minorităților naționale, tineri cu deschidere spre activități din sfera mass media și care sunt implicați activ în comunitate. În cadrul proiectului vor fi constituite 10 echipe de tineri care vor concepe și realiza o emisiune de radio, redactând evenimente din viaţa comunităților, promovând valorile culturale şi tradiţionale ale minorităților naționale.

Cunoașterea și punerea în valoare a tradițiilor specifice ale minorităților naționale va încuraja tinerii să se implice mai activ în viața comunității. Tinerii vor fi promotorii identităţii culturale, reușind să prezinte tradițiile și obiceiurilor zonale din care aceștia provin ca și minoritate, combinând tehnologia digitalului cu noile valori profesionale și cu rezonanța în domeniul jurnalistic, mass media sau new media.

Organizatori: Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Departamentul pentru Relații Interetnice.

Parteneri: Televiziunea Română, Centrul Comunitar Evreiesc și Radio Shalom România, Universitatea București – Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Studio Vibe și Agenția Federală „Rossotrudnicestvo”.