Serviciile de securitate au ştiut de prezenţa lui Abdelhamid Abaaoud în Franţa abia după atacurile din Paris, declară ministrul de interne

Autorităţile din Franţa au anunţat că Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi coordonatorul atacurilor teroriste de săptămâna trecută din Paris, soldate cu moartea a 129 de persoane şi rănirea altor 352 de persoane, a fost ucis miercuri în urma unui raid al poliţiei franceze în suburbia pariziană Saint-Denis. Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că serviciile de securitate nu au ştiu că Abaaoud se află în Europa decât după comiterea atacurilor.

Ministrul Cazeneuve a mai spus că se crede că Abdelhamid Abaaoud a fost implicat în organizarea mai multor atentate dejucate recent de serviciile de informaţii franceze. „Din cele şase atacuri dejucate sau evitate de serviciile de informaţii franceze încă din primăvara anului 2015, Abaaoud a fost implicat în patru dintre acestea. Aceste atacuri au fost plănuite în acelaşi mod: acţiuni violente plănuite în străinătate pentru a fi comise de jihadişti care trăiesc în Europa”, a declarat ministrul francez de interne.

BBC SERVICIUL MONDIAL – 19 noiembrie