Festival de datini şi obiceiuri la Piatra Neamţ

Un festival de datini şi obiceiuri a început ieri la Piatra Neamţ. La parada din centrul oraşului, prilejuită de eveniment, a asistat şi corespondenta noastră, Gianina Buftea: „Petrecerea a început la Piatra Neamţ. Festivalul de datini şi obiceiuri „Steaua sus răsare” se desfăşoară în aceste zile la Piatra Neamţ, în centrul municipiului. Participă opt ansambluri folclorice din Bacău, Neamţ, dar şi Republica Moldova”.
Carmen Nastasa, organizatorul evenimentului: „Sunt foarte fericită că am avut inspiraţia să mutăm data acestui festival. De obicei se ţinea în timpul săptămânii, dar am zis să ne mutăm în week-end, ca să fie mai liber şi să aibă timp să se bucure de acest alai şi de acest festival. E a 47-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri „Steaua sus răsare”. Noi dăm startul în judeţ”.
Dragoş Chitic, primarul interimar al municipiului Piatra Neamţ: „Simţim bucuria sărbătorilor de iarnă şi ne amintim de faptul că poporul român are tradiţii frumoase, care trebuie promovate”.
-: Copiii apreciază munca noastră, chiar şi tinerii şi bătrânii, şi ne dăm silinţa ca să putem duce tradiţia mai departe şi să ducem faima ursului din Asău.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 decembrie)