Cele mai ciudate 25 de tradiţii de Anul Nou, în lume

În Danemarca se sparg farfurii: În Danemarca, toate farfuriile nefolosite sunt păstrate până la data de 31 decembrie, când sunt afectuos sparte de tocul uşilor tuturor prietenilor şi rudelor. Tot în Danemarca, oamenii se urcă pe scaune şi sar de pe ele, de Anul Nou, ca să aibă noroc.
Sperietoare arsă în Ecuador: În Ecuador, Anul Nou este marcat la miezul nopţii prin arderea sperietorilor de ciori umplute cu hârtie. Sunt arse, de asemenea, şi fotografiile din ultimul an, ca semn adicător de noroc.
În Spania se mănâncă 12 boabe de strugure: În Spania, dacă poţi să înghesui 12 boabe de strugure în gură la miezul nopţii, ai parte de noroc în anul care vine.
Filipinezii preferă lucrurile rotunde: În Filipine, totul se reduce la bani. Ei cred că totul trebuie să fie rotund, astfel încât să reprezinte monede şi să aducă bogăţie. Alimente rotunde, haine rotunde, totul să fie rotund.
Se poartă lenjerie colorată în America de Sud: În unele ţări din America de Sud, purtarea de lenjerie de corp colorată determină soarta cuiva în noul an. Lenjeria de corp de culoare roşie înseamnă că vei găsi dragostea. Auriul înseamnă bogăţie, iar albul semnifică pace.
108 bătăi de clopote în Japonia: În Japonia, sună toate clopotele de 108 ori, conform convingerii buddhiste că acest lucru aduce purificare. Este, de asemenea, considerat a fi bine să intri în Noul An zâmbind, deoarece aduce noroc.
Festivalul din Takanakuy în Peru: În fiecare an, la sfârşitul lunii decembrie, oamenii din acest mic sat din Peru se bat cu pumnii pentru a-şi rezolva diferendele. Apoi încep anul de la zero.
Aruncarea îngheţatei pe jos în Elveţia: În Elveţia, Anul Nou este marcat prin aruncarea de îngheţată pe podea.
Aruncarea monedei în România: În România, oamenii aruncă monede în apă, ca să aibă noroc.
Nu uitaţi de vaci în Belgia: În Belgia, oamenii iau în serios animalele din şeptel. Cel puţin destul de serios încât fermierii le urează vacilor un An Nou fericit!
Monede dulci în Bolivia: În Bolivia se pun monede în prăjituri şi oricine găseşte o monedă are noroc anul viitor.
Găleţi cu apă în Puerto Rico: În unele părţi din Puerto Rico oamenii aruncă găleţi cu apă pe geam pentru a alunga spiritele rele.
Clătite în Franţa: Francezilor le plac lucrurile simple şi delicioase. La fiecare An Nou, ei consumă un teanc de clătite.
Valize cărate în Columbia: În Columbia, locuitorii poartă cu ei valize toată ziua, în speranţa de a avea un an plin de călătorii.
Pudrare cu talc în Thailanda: În afară de aruncarea găleţilor cu apă unii pe alţii, în Thailanda, oamenii se murdăresc unii pe alţii cu talc gri.
Noaptea în cimitir în Chile: În Chile, familiile petrec noaptea în compania celor dragi decedaţi, dormind în cimitir.
Lovire cu pâine în Irlanda: În Irlanda, oamenii lovesc pâine de pereţi, pentru a alunga spiritele rele.
Aruncarea mobilei în Africa de Sud: În unele părţi din Africa de Sud, oamenii aruncă mobila pe geam.
Trunchiuri de copaci în Siberia: Cum este de aşteptat, în Siberia oamenii sar în lacurile îngheţate, pe trunchiuri de copaci.
Metal încins aruncat în apă, în Finlanda: În Finlanda, oamenii prezic anul care vine aruncând cositor topit într-o găleată cu apă şi interpretând forma rezultată.
Arderea de efigii în Panama: În Panama, efigii ale tuturor celor faimoşi sunt arse, ca modalitate de a începe noul cu noroc.
Primul sosit în Scoţia: În Scoţia, prima persoana care trece pragul unei case, în Noul An, trebuie să aducă un cadou norocos.
Mâncând pentru prosperitate în Estonia: În Estonia, oamenii mănâncă de şapte ori pe zi, de Anul Nou, pentru a-şi asigura prosperitatea în Noul An.

autor: David Pegg (http://list25.com/25-strangest-new-years-traditions-from-around-the-world

RADOR – 28 decembrie