Guvernul va finaliza noua Lege a salarizării publice până la jumătatea lunii februarie

Guvernul va finaliza noua Lege a salarizării publice până la jumătatea lunii februarie, a anunţat purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Suciu. El a explicat de ce este nevoie de modificarea actului normativ şi a precizat că vor fi consultate în acest sens toate părţile implicate.
Dan Suciu: Avem nivele de salarizare care nu mai diferă pentru aceeaşi funcţie în ministere sau instituţii diferite, dar care sunt, cel puţin la nivelul clasei de salarizare, în aceeaşi clasă. Lipsesc criteriile de performanţă. De asemenea, avem situaţii în care salariile de bază ale persoanelor cu vechime în muncă au ajuns să fie mai mici decât ale debutanţilor, tot ca urmare a modificărilor şi a majorărilor de salarii minime în ultima perioadă şi salariile [celor] cu studii superioare au ajuns să fie la nivelul salariaţilor cu studii medii.
Realizator: Grupul de lucru care va decide forma finală a Legii salarizării din sistemul public va fi format din reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale şi ai mai multor ministere, iar executivul speră ca documentul să intre în dezbaterea Parlamentului după data de 10 februarie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 ianuarie