Premierul Dacian Cioloş a declarat că alegerile locale vor fi organizate în mod nepărtinitor

Premierul Dacian Cioloş a declarat astăzi că alegerile locale vor fi organizate în mod nepărtinitor, pe baza legislaţiei în vigoare. Declaraţia fost făcută la o dezbatere în Camera Deputaţilor pe tema legislaţiei electorale. A urmărit intervenţiile parlamentarilor de la Ora premierul redactorul RRA, Angela Matei, şi relatează.

Reporter: Organizată la solicitarea lor, liberalii au pledat, în cadrul dezbaterii, pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Ei au susţinut, prin vocea liderului de grup, Eugen Nicolăescu, că doar în acest fel s-ar asigura mai multă reprezentativitate şi legitimitate.

Eugen Nicolăescu: Demersul nostru, al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, de a iniţia această dezbatere politică în prezentţa domnului prim-ministru Dacian Cioloş este de natură să genereze consensul tuturor forţelor politice parlamentare în legătură cu importanţa modificării legislaţiei electorale, pentru a permite alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Reporter: De cealaltă parte, social-democraţii au salutat faptul că premierul Dacian Cioloş nu s-a implicat într-un demers politic. Deputatul Marian Neacşu spune că liberalii vor schimbarea legislaţiei pentru a-şi crea un avantaj.

Marian Neacşu: Care este argumentul pentru care venim acum, la 10 luni distanţă, să spunem că prevederile din respectiva lege sunt nedemocratice, că sunt neconstiţionale, spuneţi mai degrabă că vă sunt dezavantajoase.

Reporter: Premierul Dacian Cioloş a dat asigurări că guvernul pe care îl conduce şi-a asumat organizarea alegerilor în mod nepărtinitor şi va face acest lucru pe baza legislaţiei în vigoare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 februarie