Anchete în cazul numărului mare de lucrări ştiinţifice elaborate după gratii

La Administraţia Naţională a Penitenciarelor sunt în plină desfăşurare două anchete în cazul numărului mare de lucrări ştiinţifice elaborate după gratii. Modul în care au fost certificate respectivele lucrări, în urma cărora deţinuţii au beneficiat de reducerea pedepsei, este cercetat şi de DNA, dar şi de Corpul de Control al Premierului. Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan, nu a oferit informaţii despre aceste verificări, dar a precizat că a pus la dispoziţia autorităţilor toată documentaţia solicitată.
Claudiu Bejan: Am pus la dispoziţie toate documentele care mi-au fost solicitate şi punem în continuare documente la dispoziţie. Nu au fost niciun fel de alegaţii legat de faptul că nu am pus documente complete la dispoziţia celor din Corpul de Control. Dat fiind faptul că acest organism este cel care efectuează controlul, la finalizarea controlului, ei sunt cei mai în măsură să spună ce au constatat. Nu am cunoştinţă despre eventuale concluzii sau recomandări.
Realizator: Amintim că, în contextul generat de explozia de lucrări ştiinţifice recompensate cu reducerea pedepselor, ministrul justiţiei, Raluca Prună, i-a cerut directorului ANP, Claudiu Bejan, să demisioneze din funcţie, dar acesta a refuzat, precizând că nu este responsabil de modul în care îşi desfăşoară activitatea Comisiile de propuneri pentru eliberare condiţionată.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 februarie