Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va cere retrimiterea la comisia de specialitate a proiectului său de lege privind toleranţa

Social-democraţii din Biroul permanent al Camerei Deputaţilor vor solicita, mâine, reluarea votului la proiectele de legi care au fost votate pe data de 17 februarie şi reconfigurarea sistemului de vot electronic. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a explicat că noul sistem are erori şi apar diferenţe între numărul deputaţilor prezenţi în plen şi cel afişat. Social-democraţii aşteaptă concluziile Biroului Permanent şi ale anchetei administrative pe această temă şi pe urmă vor analiza oportunitatea unei plângeri penale pe acest subiect. Liviu Dragnea a anunţat, totodată, că va cere retrimiterea la comisia de specialitate a proiectului său de lege privind toleranţa.

Liviu Dragnea: După ce Biroul Permanent al Camerei va aproba acest lucru şi plenul să aprobe reluarea votului atunci am posibilitatea să cer ca legea să fie retrimisă la comisie pentru a se relua votul numai pe celelalte legi în afară de Legea toleranţei pentru a nu spune cineva că ăsta este motivul principal. Motivul principal îl reprezintă faptul că actualul sistem de vot pune sub semnul întrebării legitimitatea unui vot în Camera Deputaţilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 februarie