Proiectul de lege care modifică legea de funcţionare a Societăţilor Române de Radiodifuziune şi de Televiziune a primit aviz favorabil

Proiectul de lege care modifică legea de funcţionare a Societăţilor Române de Radiodifuziune şi de Televiziune a primit aviz favorabil în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, în ciuda disputelor pe care le-a provocat textul documentului între reprezentanţii partidelor politice. Deputaţii social-democraţi au considerat că cele două funcţii de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general trebuie să fie separate, liberalii au votat împotrivă, iar UDMR s-a abţinut de la vot.

Modul în care postul public de radio acoperă politica externă şi internaţională a primit aprecieri favorabile şi de la ministrul de externe Lazăr Comănescu. Aflat în Iran, şeful diplomaţiei spune că într-o lume a interdependenţelor, Radio România se detaşează net ca factorul care are cea mai mare contribuţie în informarea cetăţenilor români cu privire la procesele internaţionale atât de complexe.

Lazăr Comănescu: Apreciez în mod deosebit activitatea pe care o desfăşoară Radio România în beneficiul ascultătorilor săi şi mă refer în mod cu totul special la atenţia pe care Radio România o acordă dimensiunii de politică externă, relaţiilor internaţionale, cu atât mai mult cu cât suntem într-o lumea a interdependenţelor crescânde. Cred că Radio România se detaşează ca factorul care are cea mai importantă contribuţie în această privinţă.

Realizator: A consemnat trimisul RRA, la Teheran, Carmen Gavrilă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 martie