Ministrul apărării naţionale a vizitat Unitatea de Integrare a Forţelor NATO şi Comandamentul multinaţional de divizie de Sud-Est

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat vineri, 4 martie, vizite de documentare şi informare la Unitatea de Integrare a Forţelor NATO şi la Comandamentul multinaţional de divizie de Sud-Est, ambele din Bucureşti.

Ministrul Motoc a discutat cu militarii români şi aliaţi, s-a informat despre problemele curente, a apreciat eforturile depuse până în acest moment şi le-a cerut militarilor să continue într-un ritm susţinut procesul de operaţionalizare al structurilor din care fac parte.

“Constituirea celor două structuri multinaţionale ale NATO de comandă-control şi creşterea semnificativă a numărului de exerciţii găzduite şi organizate de România sunt exemple concrete ale capacităţii Armatei României de a se adapta noilor provocări de securitate din regiune”, a spus ministrul Motoc.

Demnitarul român a mai afirmat că operaţionalizarea completă a celor două comandamente NATO reprezintă un obiectiv major al M.Ap.N. şi i-a asigurat pe militari de tot sprijinul necesar.

Înfiinţarea acestor structuri de comandă pe teritoriul României se înscrie în măsurile luate de NATO ca răspuns la modificarea situaţiei de securitate din regiune şi are ca scop îmbunătăţirea capacităţii Alianţei de a răspunde concret şi decisiv oricărei acţiuni ostile îndreptată împotriva unui stat membru.