Simulare a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a susţin de mâine simularea examenului de bacalaureat. Prima probă este cea la limba şi literatura română, iar a doua zi elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor da testul la limba maternă. Proba obligatorie a profilului este programată pentru 9 martie, iar pe 10 martie vor susţine proba la alegere a specializării doar elevii de clasa a XII-a. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, le-a recomandat elevilor să trateze examenul cu seriozitate, pentru că îi familiarizează cu rigorile bacalaureatului şi le oferă o imagine a nivelului de pregătire.
Marian Banu: „Subiectele sunt comparabile cu cele de la bacalaureat, de la exeamenul naţional, inclusiv modul de tratare a subiectelor, inclusiv cerinţele, inclusiv aspectele care se vor întâlni în timp real la nivelul bacalaureatului naţional. În capitală vor susţine simularea 13 mii de elevii de clasa a XII-a şi 13 mii de elevi de clasa a XI-a”.
Ministerul Educaţiei precizează că rezultatele simulării examenului de bacalaureat vor fi analizate în fiecare unitate de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri în clasă, şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 martie)