Senatorul ALDE Mircea Banias despre proiectul de modificare a Legii 41/1994

Modificarea Legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii Publice nu va rezolva situaţia TVR, care se confruntă cu probleme financiare, apreciază senatorul ALDE Mircea Banias. La o dezbatere organizată de Radio Constanţa, el a mai afirmat că separarea funcţiei de preşedinte de cea de director general nu a avut rezultatele scontate nici în alte cazuri.

Senatorul ALDE Mircea Banias: „Proiectul de modificare a Legii 41/1994 este o chestiune care, după părerea mea, nu rezolvă problema. S-a practicat în ultimii ani şi în companiile cu capital de stat sau cu capital majoritar de stat despărţirea funcţiei de preşedinte de cea de director general. Nu este o idee strălucită pentru că înseamnă diminuarea răspunderii, împărţirea acesteia şi o mai proastă funcţionare din punctul meu de vedere a instituţiei respective”.
Proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a celor două societăţi a primit raport de respingere la Comisa de Cultură a Camerei Deputaţilor, însă decizia finală în acest caz îi revine Senatului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 martie)