Prezentare modă „Haute couture/haute culture”, expoziție foto și proiecție film la ICR Istanbul

afis mic Ion BarbuInstitutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir“ de la Istanbul organizează la sediul său, în data de 26 martie 2016, începând cu orele 17:00 o prezentare de modă sub genericul „Haute couture/haute culture”, o expoziție de fotografie și o proiecție de filme de scurt metraj.

Prezentarea de modă în premieră cuprinde o colecție de aproape treizeci de haine inscripționate cu poezii și realizate de artistul Ioan Barbu. Ținutele vor fi prezentate de către zece tinere din rândul comunității românești din Istanbul.

Expoziția de fotografii reunește cincizeci de imagini cu poeți români şi cu scriitori străini semnate Ion Barbu și va fi vernisată la Centrul pentru Tineret al Primăriei Beyoglu, Istanbul. Vernisajul expoziției va fi urmat de proiecția a două filme de scurt-metraj „Colonia” și „Poezia la zid” în regia lui Ion Barbu.

Referindu-se despre inițiativa unică a caricaturistului român, scriitorul Șerban Foarță scrie în prefața volumului „Haute couture/haute culture” în curs de apariție: „Iată-l, în fine, pe Ion Barbu, în ipostaza lui actuală, propunându-ne, în calitate de inspirat designer haute couture, o ingenioasă şi ingenuă,-n acelaşi timp, colecţie de vestminte, de textile şi, implicit, de texte propriu-zise, care acoperă textilul, tipărindu-l, şi alcătuind într-astfel, în, deocamdată, numai limba noastră, o întreagă bibliotecă ambulantă de, mai ales, „versuri alese”, o, aşadar, antologie la (sau, mai curând, pe) purtător”. – transmite ICR Istanbul.

Contact:

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul

tel/fax:(+90212) 292 43 45

email:  icr.istanbul@icr.ro

www.icr.ro